نماز راه نجات

مقام معظم رهبری: در جوانی خود را به خوب نماز خواندن عادت دهید

نماز راه نجات

مقام معظم رهبری: در جوانی خود را به خوب نماز خواندن عادت دهید

آثار و حکمت های نماز

دوشنبه, ۲۳ دی ۱۳۹۸، ۰۶:۳۸ ب.ظ

برای خواندن آثار و حکمت های نماز به ادامه مطلب مراجعه کنید...

1) قرب معنوی:

یکى از آثار بسیار مهم نماز قرب به خداوند است. این اثر روح عبادت و نماز را تشکیل می دهد و یکى از آیات قرآن هدف آفرینش انسان عبادت بیان شده است که حکایتگر بعد معنوى نماز و اهمیت آن است، امام على(ع) فرمود: «الصلوة قربان لکل تقى» نماز وسیله تقرب هر پرهیز کارى به خداوند است». در برخى از روایات از نماز به عنوان معراج مؤمن یاد شده که اشاره به آثار معنوى آن مى‏ باشد.

2)یاد خدا و آرامش روانی:

در قرآن آمده است: «اقم الصلوة لذکرى» نماز را بر پا دار تا به یاد من باشى،یکى از نویسندگان در تفسیر این آیه می‏ نویسد: «روح واساس و هدف و پایه و مقدمه و نتیجه و بالاخره فلسفه نماز همان یاد خدا است. همان «ذکر اللَّه» است که در آیه فوق به عنوان برترین نتیجه بیان شده است»

ذکر و یاد خداوند نقش تعیین کننده در آرامش روانى دارد. نماز به عنوان ذکر خدا به انسان‏هاى نماز گذار آرامش مى‏ دهد،«ألا بذکر اللَّه تطمئن القلوب» «آگاه باشیدکه یاد خدا مایه اطمینان است.»

3) عامل بازدارنده از گناه:

یکى از آثار مهم نماز جلوگیر از گناه است: «إنّ الصلوة تنهى عن الفحشا و المنکر». طبیعت نماز از آن جا که انسان را به یاد خدا نیرومندترین عامل بازدارنده یعنى اعتقاد به مبدأ و معاد مى ‏اندازد،داراى اثر بازدارندگى از فحشا و منکر است.انسان که به نماز مى ‏ایستد وتکبیرمى ‏گوید، خدا را از همه چیز بالاتر مى‏ شمرد... بدون شک در قلب و روح چنین انسانى، جنبشى به سوى حق و حرکت به سوى پاکى و جهشى به سوى تقوا پیدا می شود...»

4) گناه زدایی:

یکى از آثار بسیار مهم نماز گناه زدایى است. نماز وسیله شستشو از گناهان و مغفرت و آمرزش الهى است. پیامبر(ص) از یاران خود سؤال کرد: اگر بر در خانه یکى از شما نهرى از آب صاف و پاکیزه باشد و در هر روز پنج بار خود را در آن شستشو دهید، آیا چیزى از آلودگى و کثافت در بدن او مى ‏ماند؟ در پاسخ عرض کردند،نه. حضرت فرمود: نماز درست هماننداین آب جارى است. هر زمان که انسان نماز می ‏خواند، گناهانى که در میان دو نماز انجام شده است، از بین می رود.»

 

پیامبر اسلام(ص) فرمود: «خداوند نماز جمعه را بر شما واجب کرده است هر کس آن را در حیات من یا بعد از وفات من از روى استخفاف یا انکار ترک کند، خداوند او را پریشان مى‏کند و به کار او برکت نمى‏ دهد.

بدانید نماز او قبول نمى ‏شود، بدانید زکات او قبول نمى ‏شود، بدانید حج او قبول نمی‏شود،..، تا از این کار توبه کند..»

 

منبع: نمناک

  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • ۹۸/۱۰/۲۳
  • ۳۳۶ نمایش
  • شیدا سرکهکی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی